Droog jij je haar nog met een normale handdoek? 

Droog jij je haar nog met een normale handdoek? 

Heb jij alles al geprobeerd, maar lukt het maar niet om jouw haar nog gezonder te krijgen? Je kast staat vol met allerlei spulletjes voor gezondere lokken en misschien pas jij zelfs jouw dieet aan naar datgene wat goed is voor jouw haar. Waarschijnlijk ben je zo druk bezig met wat je in je haar smeert, dat je deze hele simpele stap wel vergeet. Wij gaan het je uitleggen!

In dit artikel

  • Waarom je geen normale handdoek moet gebruiken voor je haar
  • Welke manier van drogen wel goed is voor je haar
  • Gezonder haar met deze speciale haarhanddoek

Waarom je geen normale handdoek moet gebruiken voor je haar

De meeste ‘normale’ handdoeken, waarschijnlijk ook die jij in jouw badkamer hebt liggen, worden gemaakt van katoen. Uiteraard zit er nog verschil in kwaliteit, maar hoe hoog de kwaliteit van jouw handdoeken ook is, ze zorgen er zeer zeker voor dat het je haar beschadigt tijdens het drogen.

 

De reden dat deze handdoeken slecht zijn voor je haar is omdat de vezels in katoen erg ruw en groot zijn. Hierdoor ontstaat wrijving en blijven de vezels aan je haar haken waardoor vervolgens de schubben van je haar open gaan staan. Als je haarschubben open staan breekt je haar sneller af. Ook kunnen klitten, pluis, droog haar en haarbreuk ontstaan omdat de stof heel snel vocht opneemt. 

 

 

 

Welke manier van drogen wel goed is voor je haar

Naast het feit dat de stof en manier van weven van de normale badhanddoek slecht is voor je haar, is het ook de manier hoe jij zelf je haar droogt. Je moet bijvoorbeeld nooit met een handoek over je haar wrijven omdat dit voor haarbreuk kan zorgen. Ook is hitte heel slecht voor je haar. Uiteraard is het geen probleem om af en toe de fohn te gebruiken, maar probeer deze ook eens in de kast te laten liggen, of gebruik een minder warme stand.

 

Je haar door de lucht te laten drogen is een van de beste opties, maar natuurlijk niet altijd het prettigst. Wat je wel zou kunnen doen is met een handdoek om je schouders je haar door de lucht laten drogen. Heb je hier nou geen tijd voor of vind je dit simpelweg niet prettig, dan hebben wij de beste optie voor je!

Gezonder haar met deze speciale haarhanddoek

Zonder haarbreuk gemakkelijk en snel je haar drogen? Dat kan! Onze haarhanddoek is gemaakt van bamboevezels, waarvan de vezels in tegenstelling tot de ‘normale’ handdoek extreem dun zijn. Hierdoor glijdt de handdoek zonder wrijving door je haar waardoor je haar minder snel beschadigd, en niet gaat pluizen. Daarnaast is het absorptievermogen van de handdoek ontzettend goed wat ervoor zorgt dat je haar snel en gezond droogt.

Alle voordelen van onze haarhanddoek

  • Minder snel beschadigd haar

  • Voorkomt pluizend haar

  • Absorbeert goed

  • Betere en sterke kruldefinitie 

  • Lichte handdoek

  • Snel drogend

  • Goede en sterke kwaliteit

Deze handdoek is nu te koop op onze website voor een scherpe prijs.

 

Wil jij gezond haar? Gebruik dan na het wassen de Bamboo Hair Towel van VHP!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *